Pyzy z mięsem
Bell Gusto Pyzy z mięsem
Pyzy z mięsem to idealna propozycja na sycący obiad dla całej rodziny! Delikatne ciasto ziemniaczane otacza aromatyczne, soczyste nadzienie mięsne, tworząc klasyczne danie kuchni polskiej.
Szybkie i łatwe w przygotowaniu, wystarczy je ugotować i podać z ulubionymi dodatkami – cebulką, skwarkami czy sosem pieczeniowym. Prawdziwa uczta smaków w kilka chwil!
Rodzaj opakowań
woreczek
Waga netto
2 500 g
Ciasto: woda, grys ziemniaczany, płatki ziemniaczane, skrobia ziemniaczana, sól. Farsz: mięso wieprzowe, smażona cebula, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeń, sól, papryka, pieprz czarny, majeranek.
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 522 kJ / 125 kcal
Tłuszcz 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 23,8 g
w tym cukry 0,5 g
Błonnik 1,1 g
Białko 1,2 g
Sól 0,4 g
Zmrożoną porcję pyzów wrzucać stopniowo do 15-18- litrów wrzącej, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju. Następnie pyzy delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu gotować 10-12 minut. Odsączyć i podać gorące do konsumpcji.