Pierogi z serem
Bell Gusto Pierogi z serem
Klasyczne pierogi z delikatnym farszem z białego sera, idealnie doprawione, by smakowały jak domowe. Ich cienkie, elastyczne ciasto doskonale komponuje się z aksamitnym nadzieniem, tworząc idealne połączenie tradycji i smaku.
Szybkie i łatwe w przygotowaniu – wystarczy kilka minut, by cieszyć się sycącym posiłkiem. Doskonałe zarówno na słodko, posypane cukrem i polane śmietaną, jak i na wytrawnie, z okrasą z cebulki i boczku.
Rodzaj opakowań
woreczek
Waga netto
2 500 g
Ciasto:mąka pszenna, woda pitna, płatki ziemniaczane, olej roślinny rzepakowy, sól. Farsz: ser twarogowy tłusty, mleko, cukier, skrobia pszenna, olej rzepakowy.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 921 kJ / 220 kcal
Tłuszcz 3,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 40,2 g
w tym cukry 2,2g
Błonnik 1,1 g
Białko 6,7 g
Sól 0,3 g
Zmrożoną porcję pierogów wrzucać stopniowo do 15-18- litrów wrzącej, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju. Następnie pierogi delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu gotować 10-12 minut. Odsączyć i podać gorące do konsumpcji.