Pierogi z mięsem
Bell Gusto Pierogi z mięsem
Pierogi z mięsem Bell Gusto to sycące, ręcznie lepione pierogi wypełnione aromatycznym, starannie doprawionym farszem mięsnym. Idealne na obiad lub kolację dla miłośników tradycyjnych, mięsnych smaków. Wystarczy podgrzać i cieszyć się pełnią domowego smaku.
Rodzaj opakowań
woreczek
Waga netto
2 500 g
Ciasto: mąka pszenna, woda, płatki ziemniaczane, olej roślinny rzepakowy, sól.
Farsz: mięso wieprzowe, woda, cebula, marchew, pietruszka, seler, sól, pieprz czarny, majeranek.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 931 kJ / 223 kcal
Tłuszcz 4,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
Węglowodany 38,2 g
w tym cukry 0,4 g
Błonnik 1,5 g
Białko 7,7 g
Sól 0,4 g
Zmrożoną porcję pierogów wrzucać stopniowo do 15-18- litrów wrzącej, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju. Następnie pierogi delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu gotować 10-12 minut. Odsączyć i podać gorące do konsumpcji.