Pierogi z kapustą i grzybami
Bell Gusto Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi z kapustą i grzybami Bell Gusto to klasyczne danie kuchni polskiej, łączące aromatyczne, lekko kwaskowate nadzienie z kapusty z delikatnym smakiem leśnych grzybów. Idealne na świąteczny stół lub codzienny obiad, pełne tradycji i domowego ciepła. Wystarczy podgrzać i cieszyć się wyjątkowym smakiem.
Rodzaj opakowań
woreczek
Waga netto
2 500 g
Ciasto: mąka pszenna,woda, olej rzepakowy, sól Farsz: kapusta kwaszona, woda, pieczarki, bułka tarta, cebula smażona, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny mielony.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 837 kJ / 200 kcal
Tłuszcz 3,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g
Węglowodany 37,0 g
w tym cukry 0,2 g
Błonnik 3,1 g
Białko 5,2 g
Sól 0,3 g
Zmrożoną porcję pierogów wrzucać stopniowo do 15-18- litrów wrzącej, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju. Następnie pierogi delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu gotować 10-12 minut. Odsączyć i podać gorące do konsumpcji.