Pierogi z kapustą i grzybami
Abel Pierogi z kapustą i grzybami. Produkt głęboko mrożony
Pierogi z kapustą i grzybami Abel to tradycyjne, ręcznie lepione pierogi z aromatycznym farszem z kiszonej kapusty i leśnych grzybów. Idealne na świąteczny stół lub codzienny posiłek pełen domowego ciepła i smaku. Wystarczy podgrzać i cieszyć się wyjątkową, klasyczną kompozycją.
Rodzaj opakowań
Woreczek
Waga netto
450 g
Mąka pszenna, kapusta kwaszona,woda, pieczarki,podgrzybek brunatny, grzyby chińskie czarne, bułka tarta, cebula smażona, olej rzepakowy, sól, pieprz.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 966 kJ / 229 kcal
Tłuszcz 5,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,6 g
Węglowodany 36,6 g
w tym cukry 0,7 g
Błonnik 1,5 g
Białko 6,9 g
Sól 0,7 g
Zamrożona porcję pierogów wrzucać stopniowo do 3 litrów wrzącej, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju. Następnie pierogi delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu gotować 10-12 min. Osączyć i podać gorące do spożycia.