Pierogi ruskie
Abel Pierogi ruskie. Produkt głęboko mrożony
Pierogi ruskie Abel to klasyczne, delikatne pierogi z farszem z ziemniaków i sera twarogowego, doprawionym cebulką. Idealne na sycący obiad pełen tradycyjnego, domowego smaku. Wystarczy podgrzać i rozkoszować się aromatem polskiej kuchni.
Rodzaj opakowań
Woreczek
Waga netto
450 g
Mąka pszenna, ziemniaki gotowane, woda, ser twarogowy półtłusty, olej rzepakowy, cebula smażona, smalec wieprzowy, sól, pieprz.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 966 kJ / 229 kcal
Tłuszcz 5,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,6 g
Węglowodany 36,6 g
w tym cukry 0,7 g
Błonnik 1,5 g
Białko 6,9 g
Sól 0,7 g
Zamrożoną porcję pierogów wrzucać stopniowo do 2-3 litrów wrzącej, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju. Następnie pierogi delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu gotować 10-12 min. Osączyć i podać gorące do spożycia.