Kartacze z mięsem
Bell Gusto Kartacze z mięsem
Kartacze z mięsem Bell Gusto to tradycyjne, sycące danie kuchni regionalnej, w którym delikatne ciasto ziemniaczane kryje soczyste, aromatyczne mięso. Idealne na rodzinny obiad lub wyjątkowy posiłek pełen smaku i domowego ciepła. Wystarczy podgrzać i delektować się tradycją na talerzu.
Rodzaj opakowań
woreczek
Waga netto
2 500 g
Ciasto: grys ziemniaczany, płatki ziemniaczane, skrobia ziemniaczana, woda, sól
Farsz: mięso wieprzowe, woda, cebula, marchew, pietruszka, seler; sól, pieprz czarny, majeranek.
Zamrożoną porcję klusek wrzuć pojedynczo do 3 litrów wrzącej, osolonej w ody z dodatkiem oleju. Od momentu wypłynięcia klusek na powierzchnię gotuj na wolnym ogniu przez 7 minut. Odsacz i podaj gorące do spożycia.