Kartacze z mięsem
Abel Kartacze z mięsem. Produkt głęboko mrożony
Kartacze z mięsem Abel to tradycyjne, sycące danie z miękkiego ciasta ziemniaczanego wypełnionego aromatycznym, soczystym farszem mięsnym. Idealne na rodzinny obiad pełen domowego smaku i ciepła. Wystarczy podgrzać i rozkoszować się klasyką kuchni regionalnej.
Rodzaj opakowań
450
Waga netto
450 g
Woda, grys ziemniaczany, mięso wieprzowe, skrobia ziemniaczana, płatki ziemniaczane, mięso wołowe, cebula smażona, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeń, sól, papryka, pieprz czarny, majeranek.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 715 kJ / 170 kcal
Tłuszcz 5,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,0 g
Węglowodany 24,0 g
w tym cukry 0,4 g
Białko 5,8 g
Sól 0,5 g
Zamrożoną porcję kartaczy wrzucić pojedyńczo do 3 litrów wrzącej, osolonej wody z dodatkiem łyzki oleju. Od momentu wypłynięcia kartaczy na powierzchnie gotuj na wolnym ogniu przez 7 minut. Delitatnie przemieszając w połowie czasu gotowania. Odsącz i podaj gorące do spożycia.