Flaki wołowe w rosole
Abel Flaki wołowe w rosole. Produkt głęboko mrożony
Klasyczna polska potrawa składająca się jedynie z żołądków wołowych przyprawionych warzywami i zalanych esencjonalnym rosołem wołowym. Mimo prostoty składników, a może właśnie dzięki niej, powstaje wyrazisty smak potrawy, który zapewnia jej stałe miejsce w polskim jadłospisie.
Potrawa zyskuje coraz większe uznanie poza granicami Polski.
Rodzaj opakowań
woreczek, pojemnik
Waga netto
350 g, 900 g
Przedżołądki wołowe, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeń, rosół,mąka pszenna, majeranek, pieprz czarny, papryka w proszku, gałka muszkatołowa, imbir.
Wartość odżywcza produktu w 100 g
Wartość energetyczna 161 kJ /38 kcal
Tłuszcz 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
Węglowodany 1,6 g
w tym cukry 0,3 g
Białko 6,1 g
Sól 0,97 g
Sposób przygotowania: zawartość opakowania przełożyć do garnka.
Zagotować od czasu do czasu mieszając. Podawać na ciepło z dodatkiem pieczywa.