Fasola po bretońsku

Fasola po bretońsku

Abel Fasola po bretońsku. Produkt głęboko mrożony

Choć nazwa sugeruje genezę potrawy daleko od Polski, to jednak w Bretanii jest ona zupełnie nieznana. Fasolka po bretońsku to danie, które od wieków cieszy się popularnością w polskich domach. Pożywna dzięki fasoli, smaczna dzięki tradycyjnej wędlinie i zharmonizowana za sprawą aromatycznego sosu na bazie pomidorów – stanowi doskonałe połączenie prostoty z wyrazistym smakiem.

W wersji ABEl to danie gotowe, które zachowuje wszystkie cechy domowego posiłku. Starannie dobrane składniki i dopracowana receptura sprawiają, że fasolka po bretońsku ABEl idealnie sprawdzi się jako szybki, sycący obiad dla całej rodziny.

Rodzaj opakowań Rodzaj opakowań

Rodzaj opakowań

Woreczek, pojemnik

Waga netto Waga netto

Waga netto

350 g, 700 g, 900 g

Ziarno fasoli białej, kiełbasa, boczek wędzony, koncentrat pomidorowy, cebula, mąka pszenna, sól, majeranek, papryka w proszku, pieprz czarny.

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 408 kJ /98 kcal
Tłuszcz 2,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9  g
Węglowodany14,9 g
w tym cukry 0,7 g
Białko 6,0 g
Sól 0,88 g

 

Sposób przygotowania: zawartość opakowania przełożyć do garnka. 
Zagotować od czasu do czasu mieszając. Podawać na ciepło z dodatkiem pieczywa.

© 2025. Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja: Tworzenie stron internetowych - Jellinek Tworzenie stron internetowych - Jellinek