Fasola po bretońsku
Abel Fasola po bretońsku. Produkt głęboko mrożony
Choć nazwa sugeruje genezę potrawy daleko od Polski, to jednak w Bretanii jest ona zupełnie nieznana. Fasolka po bretońsku to danie, które od wieków cieszy się popularnością w polskich domach. Pożywna dzięki fasoli, smaczna dzięki tradycyjnej wędlinie i zharmonizowana za sprawą aromatycznego sosu na bazie pomidorów – stanowi doskonałe połączenie prostoty z wyrazistym smakiem.
W wersji ABEl to danie gotowe, które zachowuje wszystkie cechy domowego posiłku. Starannie dobrane składniki i dopracowana receptura sprawiają, że fasolka po bretońsku ABEl idealnie sprawdzi się jako szybki, sycący obiad dla całej rodziny.
Rodzaj opakowań
Woreczek, pojemnik
Waga netto
350 g, 700 g, 900 g
Ziarno fasoli białej, kiełbasa, boczek wędzony, koncentrat pomidorowy, cebula, mąka pszenna, sól, majeranek, papryka w proszku, pieprz czarny.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 408 kJ /98 kcal
Tłuszcz 2,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g
Węglowodany14,9 g
w tym cukry 0,7 g
Białko 6,0 g
Sól 0,88 g
Sposób przygotowania: zawartość opakowania przełożyć do garnka.
Zagotować od czasu do czasu mieszając. Podawać na ciepło z dodatkiem pieczywa.